KAM S MALOU MYČKOU
IKEA totiž dokázala dělit kuchyňské sestavy pouze po třiceti centimetrech. Nejčastější modul byl dvojnásobný. Šedesát centimetrů je také obvyklá šířka běžných spotřebičů. Nyní je základním nejmenším rozměrem dvacet centimetrů, takže kuchyň je možné vyskládat i do komplikovanějších prostor s jejich maximálním využitím. Světoví výrobci kuchyní namítají například, že menší myčka má šířku 45 cm a není jasné jak ji do čtyřiceti centimetrového modulu dostat, nebo také podotýkají, že podobné flexibility jsou „velké“ značky kuchyní schopny již celých dvacet let.
DEMOKRATICKÝ DESIGN
Faktem zůstává, že nová kolekce kuchyní Metod je poměrně rozmanitá, designově velmi dobře zvládnutá a nabízí mimořádnou variabilitu. U výrazně ekonomicky uvažujících lidí a majitelů startovacích bytů bude jistě mít nesmírný úspěch. Také ti, kteří nekupují kuchyň na dlouhou dobu nebo ji pořizují do bytu, který chtějí pronajímat, po Metodu sáhnou všemi deseti. Je totiž stále mnohem lepší zvolit designově zdařilou kuchyň z IKEA než produkt některé z tuzemských malosériových značek, jejichž kvalita je přibližně stejná, ale design mnohem horší. IKEA zkrátka měla, má... a bude mít svou cílovou skupinu.